Taidegalleriasta toiseen – hyviä tarjouksia arkisin museo- ja näyttelyvieraille

Taideopiskelijana edistyessäni pikkuhiljaa ammattimaiseksi taidemaalariksi ja kuvittajaksi haluan imeä itseeni niin paljon vaikutteita, kuin mahdollista erilaisten taiteilijoiden töistä ja näkemyksistä. Juuri siksi haluan käydä usein erilaisissa taidenäyttelyissä ja museoissa, jolloin voin saada laajemman käsityksen nykytaiteesta sekä sen erilaisista suuntauksista ja samalla luoda laajemman katsauksen maailmankuulujen menneisyydessä eläneiden taiteilijoiden teoksiin. Itse muistan taiteilijoiden nimet ja ajan, jolloin he ovat eläneet, parhaiten, kun näen taidetta itse. Minulle ei riitä pelkät luennot ja maalausten tai teosten näkeminen diaesityksinä tai kopioina.

Taidegallerioissa käyminen ei ole halpa harrastus

Opiskelijabudjetilla eläessä eri taidenäyttelyissä käyminen ei tule liian edulliseksi, vaikka taiteita opiskeleville tai alan muille opiskelijoille joskus myönnetäänkin erillisiä alennuksia museoihin ja taidegallerioihin. Minulle ei kuitenkaan riitä näiden alennusten käyttäminen, sillä alennusta ei saa suuresta osasta museoita ja taidegallerioita. Siksi tavakseni onkin tullut etsiä internetistä kaikki mahdolliset alennuskoodit, joita onkin löytynyt kohtuullisen helposti kuten vaikkapa Zalandoon. Ne voivat auttaa huomattavasti erilaisiin tapahtumiin osallistuttaessa ja siten olen voinut päästä paljon edullisemmin moniin museoihin, varsinkin arkipäivinä ja iltoina koulun jälkeen. Arjet sopivat itselleni lauantaita tai sunnuntaita huomattavasti paremmin muutenkin, sillä viikonloput menevät usein osa-aikaisia työkeikkoja tehdessä tai jos viikonlopulle sattuu jäämään vapaapäivä, käytän sen mielelläni oman taiteeni tekemiseen ja siinä kehittymiseen luovassa ympäristössä kotonani.

Opiskelijamatka taidekaupunkiin

Taidemuseoiden Mekka, Pariisi, on ollut aina yksi unelmieni matkakohde, jossa pääsimme käymään luokkani taideopiskelijoiden kanssa juuri muutamia kuukausia sitten. Koko kaupunki huokuu boheemia taidekulttuuria samalla, kun jo pelkät rakennukset vaikuttavat taiteellisemmilta ja luovemmin suunnitelluilta, kuin missä tahansa muussa kaupungissa.

Pariisin museot ovat niin suuria, ettemme ehtineet käydä kaikissa. Jokaisen museon kiertämiseen tuntui menevän yksi päivä, mutta suurin niistä on Louvre, joka on myös koko maailman suurimman museon titteliä kantava taidegalleria. Valtavan museon kaikkien 35 tuhannen taideteoksen näkemiseen meni kyllä koko päivä suuressa ihmispaljoudessa.

Ryhmämme kiertäessä kaupunkia vastaamme tuli taidetori, jossa pääasiassa nuoret taiteilijat parhaillaan loivat teoksiaan mielikuvituksellisessa tunnelmassa. Joku oli laittanut torin laidalle ranskalaista musiikkia, joka loi koko aukean ylle taiteellisen mielikuvan. Viivyimme torilla koko iltapäivän nuorten taiteilijoiden kanssa jutellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *