Maailman kalleimmat taideteokset

Keskityimme taidehistorian tunnilla muinaisiin taide-esineisiin ja viime vuosisatojen taideteoksiin, ja saimme myös lisätietoa siitä, miten arvokkaiksi ne ovat vuosien saatossa tulleeet. Häkellyttävät summat, jotka koskivat erilaisia taide-esineitä, oli vaikea edes käsittää, sillä vastaavanlaisia määriä rahaa ei tavallinen ihminen elämänsä aikana edes käsittele. Vaikka monenlaisia arvokkaita hankintoja voisi tavallinen tallaajakin tehdä, näiden taideteosten itselleen hankkimiseen riittää tuskin edes perintö, uudet pikavipit tai mikään laina.

Suurin osa arvokkaimmista taidemaalauksista on museoissa

Suurin osa ällistyttävän arvokkaista taidemaalauksista ja esineistä on erilaisissa museoissa ympäri maailman, vaikka joitakin niistä ovat omistaneet myös yksityishenkilöt. Tällaiset kalleudet ovat päätyneet yksityishenkilöille pääasiassa perintöinä ja ne on myyty tai lahjoitettu ihmisten nähtäviksi erilaisiin museoihin tai taidegallerioihin.

Moni köyhä taiteilija on jättenyt jälkeensä arvokkaan perinnön

Viime vuosisatojen aikana eläneet taiteilijat olivat useimmiten köyhiä, eivätkä he olleet kovinkaan arvostettuja ihmisten keskuudessa, mutta heidän taiteensa ja kättensä jälki on jättänyt taiteen historiaan merkittävän leiman. Suurin osa menneiden aikojen taitelijoista omasi poikkeuksellisen luovuuden lahjan ja he tekivät elämänsä aikana kymmeniä tai peräti satoja maalauksia, joista jotkin ovat nykypäivänä nousseet vielä suurempaan arvoon kuin toiset. Käyn tässä kirjoituksessa läpi muutamia taideteoksia, joiden arvo on useita kymmeniä miljoonia, ja jotka ovat siten mainitsemisen arvoisia. Tauluja on myyty niin yksityishenkilöiden kuin museoidenkin osalta.

Pablo Picasso tienaisi miljoonia nykypäivänä

Maailmankuuluisa maalari Pablo Picasso ei eläessään ollut ylen rikas, mutta hänen useasta taulustaan on maksettu yli 50 miljoonaan dollarin hämmästyttäviä hintoja. Hänen taulunsa Algerin naiset myytiin huutokaupassa vuonna 2015 yli 179 miljoonan dollarin hintaan ja se nousi silloin kaikkein kalleimmaksi myydyksi taideteokseksi.

Vincent Van Goghin auringonkukkataulu

Yli 78 miljoonan dollarin arvoinen auringonkukkataulu myytiin 1900-luvulla eteenpäin yksityishenkilölle. Se oli 1800-luvun lopulla eläneen taiteilijan toinen taulu, joka on saanut poikkeuksellista huomiota ja arvoa. Hänen muitakin taulujaan on myyty vaikuttavin hinnoin, kuten esimerkiksi muotokuva tohtori Gachet’sta, jonka arvo oli 89 miljoonaa dollaria.

Edvard Munchin Huuto

Taiteilija Edvard Munch syntyi Norjassa 1800-luvulla ja hänen taiteilijavuotensa ajoittuvat sekä 1800- että 1900-luvuille. Hänen arvokkain taulunsa on pelkistetyn oloinen hillitty maalaus vuodelta 1890 ja se myytiin yli 120 miljoonalla dollarilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *