Ensimmäinen taidenäyttelyni

Pitkäaikaisena haaveenani oli saada aikaiseksi näyttävää ja mielenkiintoista materiaalia omaa taidenäyttelyä varten, jotta pystyisin esittelemään omaa taidettani laajemmalle yleisölle ja tekemään itseäni hieman tunnetummaksi tulevana ammattitaiteilijana. Alun perin en edes selvittänyt taidetilojen varaamiseen ja maksamiseen liittyviä yksityiskohtia, mutta kun opiskelijakaverini kertoi, että parhaimmille taidegallerioille on pitkät jonot, päätin pyrkiä varaamaan gallerian itselleni tulevaisuutta varten, vaikka minulla on vielä paljon töitä saadakseni monipuolisen gallerian aikaan.

Pieni taidegalleria

Laitoin hakemuksen oman taidenäyttelyn varaamisesta pienen kaupungin ylläpitämään taidegalleriaan, jossa olen itsekin käynyt useita kertoja, ja joka on mielestäni sopivan kokoinen pienelle taidenäyttelylle. Minulla on muutamia taidettani arvostavia vanhempia tuttuja, jotka ovat jo pitkään kyselleet kokonaisen näyttelyn ajankohtaa, joten en halunnut erikseen pitkittää taidenäyttelyn ajankohtaa.

Yllättävänkin nopeasti sain mahdollisuuden vuokrata pienen taidegallerian kaksikerroksiset tilat, joihin saan taidettani näkyviin kolmen viikon ajaksi. Ajankohta tulisi olemaan edessäpäin noin puolen vuoden päässä. Itselleni valmistelemiseen kuluva aika olikin yllättävän lyhyt, sillä kaikki haluamani projektit eivät ole vielä valmiita ja opiskeluni vievät paljon aikaa maalaamiselta. Päätin kuitenkin ottaa tuon minulle tarjotun ajan, sillä kaikki mahdollinen julkisuus on uralleni eduksi.

Opiskelijoiden kesken tulemme saamaan erillisen yhteisen taidenäyttelyn silloin, kun olemme valmistumassa, mutta mielestäni oli tärkeää saada myös oma henkilökohtainen näyttely, jossa taiteen tarkkailijat eivät vertaile taiteilijan töitä toisiin, vaan pääsevät omaan kokoelmaani käsiksi ja pääsevät käsiksi taiteeseeni ilman muita vaikutteita. Haluan myös luoda yksityisen intiimin tunnelman ensimmäiseen taidenäyttelyyni musiikilla ja tarkoin valituilla teoksilla, mihin en saa opiskelijoiden yhteisessä taidenäyttelyssä välttämättä vaikuttaa niin paljoa kuin haluaisin.

Taidenäyttelyn mainostaminen

Ennen taidenäyttelyn taiteen valmistumista minun on pakko luoda näyttelylle teema ja nimi. Sen lisäksi minun tulee alkaa mainostaa näyttelyä erikseen muillekin kuin näyttelyä odottaville taidettani arvostaville tutuille. Olemme saaneet jonkin verran koulutusta mainosmateriaalien tekemisestä ja se onnistuu minulta itseltäni kuvankäsittelyohjelmilla, vaikka tietokoneella asioiden tekeminen ei olekaan lempipuuhaani.

Taidenäyttelyn teeman on oltava riittävän mielenkiintoinen, jotta tuntemattomatkin henkilöt saattaisivat kiinnostua heille tuntemattoman taiteen näkemisestä. Aion mainostaa taidenäyttelyä internetsivustollani ja paikallislehdessä sekä julistein kirjastossa, joten mainoskampanjan ja taiteen tekemiseen ei jää turhan paljon aikaa, vaan suunnittelu on aloitettava heti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *